Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно налогообложения стоимости подарков и сувениров налогом на доходы физлиц

Относительно налогообложения стоимости подарков и сувениров налогом на доходы физлиц



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 20.11.2012 р. N 5744/10/17.1-23
   
   Щодо оподаткування вартості подарунків та сувенірів податком на доходи фізосіб


   
   Державна податкова служба у Харківській області за дорученням Державної податкової служби України розглянула лист <...> щодо оподаткування вартості подарунків та сувенірів податком на доходи фізичних осіб та повідомляє.
   
   Відповідно допп. 165.1.38 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі - Податковий кодекс) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість орденів, медалей, знаків, кубків, дипломів, грамот та квітів, якими відзначаються працівники, інші категорії громадян та/або переможці змагань, конкурсів.
   
   Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. 1ДФ) затверджено наказом ДПА України від 24.12.2010 р. N 1020, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.01.2011 р. за N 46/18784 (далі - наказ N 1020).
   
   Згідно із Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку, затвердженого наказом N 1020, відображення у податковому розрахунку ф. N 1ДФ вартості орденів, медалей, знаків, кубків, дипломів, грамот та квітів, якими відзначаються працівники, інші категорії громадян та/або переможці змагань, конкурсів, передбачено за ознакою доходу "159".
   
   Також згідно з пп. 165.1.39 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищу 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня, звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.
   
   Відображення вищезазначених доходів фізичних осіб передбачено наказом N 1020 у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого(сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. N 1ДФ) за ознакою доходу "160".
   
   Заступник голови
   С. Пажина

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям