Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно некоторых вопросов составления налоговых накладных

Относительно некоторых вопросов составления налоговых накладных



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.01.2013 р. № 534/6/15-3115


   
   Державна податкова служба України відповідно до листа <...> розглянула лист <...> щодо деяких питань складання податкових накладних та повідомляє.
   
   Відповідно до пункту 201.1 статті 201 Податкового кодексу України платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну.
   
   Форма податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної затверджені наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 №1379, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22 листопада 2011 року за №1333/20071.
   
   Пунктом 201.1 статті 201 Кодексу передбачено, що обов’язковими реквізитами, які повинна містити податкова накладна, зокрема, є:
   
   повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, — продавця товарів/послуг;
   
   повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, — покупця (отримувача) товарів/послуг.
   
   Таким чином, в полях «Найменування продавця» та «Найменування покупця» податкової накладної зазначається назва юридичної особи, яка відповідає назві, зазначеній в статутних документах такої особи (з відповідним відображенням розміру літер такої назви).
   
   Заступник Голови
   А. П. Ігнатов

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям