Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно обложения налогом на добавленную стоимость услуг по перевозке пассажиров

Относительно обложения налогом на добавленную стоимость услуг по перевозке пассажиров



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.01.2013 р. N 75/Б/15-3114
   
   Про розгляд звернення


   
   Державна податкова служба України розглянула звернення, адресованого прокурору міста Києва стосовно оподаткування податком на додану вартість послуг з перевезення пасажирів і в межах своєї компетенції повідомляє таке.
   
   На сьогодні справляння податку на додану вартість в Україні здійснюється за нормами, встановленими Податковим кодексом України від 02.12.2010 р. N 2755-VI (далі – Кодекс) і, відповідно до статті 9 Кодексу, податок на додану вартість є загальнодержавним податком.
   
   Діючі норми Кодексу (пп. "а" п. 193.1 ст. 193 р. V та п. 10 підр. 2 р. ХХ Кодексу) передбачають, що сума податку на додану вартість додається до ціни товарів/послуг.
   
   При цьому платники - суб’єкти господарювання, здійснюючи продаж товарів/послуг, зобов’язані утримувати у споживачів таких товарів/послуг податок на додану вартість в складі їх вартості та вносити суму податку до бюджету, а покупці, які придбають товари та споживають послуги (незалежно від того, чи вони є суб’єктами підприємницької діяльності чи ні), здійснюють компенсацію вартості таких товарів і послуг продавцям за цінами разом з податком на додану вартість.
   
   В зазначеному порядку громадяни сплачують податок на додану вартість при купівлі пасажирського квитка, продуктів харчування, одягу, в складі вартості послуг телефонного зв’язку, комунальних послуг, електроенергії, тощо.
   
   Суми податку на додану вартість, утримані суб’єктами підприємницької діяльності у споживачів товарів/послуг, зараховуються в дохід державного бюджету України та використовуються згідно з бюджетними призначеннями, які щорічно затверджуються законом про Державний бюджет України на відповідний рік.
   
   Заступник Голови
   А. П. Ігнатов

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям