Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно определения места учета плательщика

Относительно определения места учета плательщика



   
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 06.01.2012 р. N 505/7/20-4017
   
   ДПСУ розглянула лист ПАТ щодо визначення місця обліку платника податків і повідомляє.
   
   Наказом ДПСУ від 14.09.2011 р. N 4 затверджено Реєстр великих платників податків на 2012 рік (далі - Реєстр), до якого внесено ПАТ як таке, що відповідає критеріям великого платника податків, встановленим пп. 14.1.24 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс).
   
   Особливості взяття на облік великих платників податків визначено п. 64.7 ст. 64 Кодексу. Так, після включення платника податків до Реєстру та отримання відповідного повідомлення центрального органу ДПС такий платник зобов'язаний стати на облік у спеціалізованому органі ДПС, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр.
   
   Згідно з надісланим повідомленням від 21.09.2011 р. N 1264/6/15-6215-ВПП про включення підприємства до Реєстру місцем податкового обліку ПАТ визначено територіально найближчу СДПІ по роботі з великими платниками податків у м. Харкові.
   
   Реформування системи спеціалізованих органів ДПС потребує налагодження особливого обліку платежів від великих платників податків, запровадження електронної обробки податкової та фінансової звітності, вирішення технічних питань обміну інформацією контролюючими органами між собою та платниками податків та проводиться поетапно.
   
   Таким чином, до врегулювання правових норм, налагодження технологічних процесів обліку платників податків і зборів та обслуговування великих платників податків, у тому числі вирішення питання оформлення податкових векселів, облік ПАТ буде здійснюватись згідно з вимогами чинного законодавства, а саме Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом ДПАУ від 22.12.2010 р. N 979, за місцем податкового обліку.
   
   Голова
   
О. Клименко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям