Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно определения объекта обложения НДС

Относительно определения объекта обложения НДС



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ОКРУЖНА ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА - ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС З ОБСЛУГОВУВАННЯ ВЕЛИКИХ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.05.2012 р. N 11119/10/06-038


   
   Окружна ДПС - Центральний офіс з обслуговування великих платників податків ДПС розглянула лист та в межах своїх повноважень повідомляє таке.
   
   Згідно з п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 цього Кодексу, з ввезення товарів (супутніх послуг) в митному режимі імпорту або реімпорту, вивезення товарів (супутніх послуг) у митному режимі експорту або реекспорту.
   
   Пунктом 186.1 ст. 186 ПКУ визначено, що місцем постачання товарів є фактичне місцезнаходження товарів на момент їх постачання.
   
   Згідно зі ст. 188 Митного кодексу України від 11.07.2002 р. N 92-IV (далі - МКУ) імпорт - митний режим, відповідно до якого товари ввозяться на митну територію України для вільного обігу без обмеження строку їх перебування на цій території та можуть використовуватися без будь-яких митних обмежень.
   
   Статтею 194 МКУ визначено, що експорт - митний режим, відповідно до якого товари вивозяться за межі митної території України для вільного обігу без зобов'язання про їх повернення на цю територію та без встановлення умов їх використання за межами митної території України.
   
   Виходячи із вищевикладеного, оскільки операції з придбання і постачання товарів здійснюються за межами митної території України, а саме товари фактично не ввозяться на митну територію України та не вивозяться, за цими операціями не виникає об'єкта оподаткування ПДВ.
   
   Аналогічне роз'яснення з цього питання розміщено на web-сайті ДПС України (www.sta.gov.ua) у рубриці "Єдина база податкових знань" банеру "Інформаційно-довідковий департамент".
   
   Голова Окружної ДПС -
   Центрального офісу з обслуговування
   великих платників податків ДПС
   
   С. Стеценко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям