Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно отчисления сумм превышения расчетной величины фонда оплаты труда предприятиями-монополистами

Относительно отчисления сумм превышения расчетной величины фонда оплаты труда предприятиями-монополистами



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.08.2007 р. N 16407/7/15-0317
   
   Щодо відрахування сум перевищення розрахункової величини фонду оплати праці підприємствами-монополістами


   
   У зв'язку із численними запитами платників податків та органів державної податкової служби на місцях щодо відрахування сум перевищення розрахункової величини фонду оплати праці підприємствами-монополістами у 2007 році та I кварталі 2008 року Державна податкова адміністрація України повідомляє.
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2007 N 865 затверджено Порядок визначення сум, що вносяться до державного бюджету підприємствами-монополістами у 2007 році та I кварталі 2008 року у зв'язку з перевищенням розрахункової величини фонду оплати праці (далі - Порядок).
   
   Пунктом 5 Указу Президента України від 10.06.97 N 503/97 "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності" встановлено, що нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України набирають чинності з моменту їх прийняття, якщо більш пізній строк набрання ними чинності не передбачено в цих актах.
   
   Таким чином, постанова Кабінету Міністрів України від 26.06.2007 N 865 набрала чинності з 26.06.2007.
   
   При цьому пунктом 2 цієї постанови Міністерству економіки разом з Міністерством фінансів, Антимонопольним комітетом та Державним комітетом статистики за погодженням з Національною комісією регулювання електроенергетики, Національною комісією з питань регулювання зв'язку, Міністерством регіонального розвитку та будівництва, Міністерством з питань житлово-комунального господарства, Міністерством транспорту та зв'язку, Міністерством палива та енергетики і Міністерством промислової політики доручено розробити та затвердити у тримісячний строк перелік підприємств-монополістів, щодо яких запроваджується регулювання фонду оплати праці.
   
   З моменту затвердження зазначеного переліку підприємства-монополісти, які будуть до нього включені, визначають та вносять до державного бюджету у 2007 році та I кварталі 2008 року суми перевищення розрахункової величини фонду оплати праці відповідно до Порядку, затвердженого постановою Міністрів України від 26.06.2007 N 865.
   
   Підприємства-монополісти розраховують суми, що вносяться до державного бюджету у зв'язку з перевищенням розрахункової величини фонду оплати праці згідно з прикладом, наведеним у додатку 1 до Порядку, та перераховують цей платіж на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства за кодом бюджетної класифікації 24060300 "Інші надходження".
   
   Облік зазначених надходжень органи державної податкової служби забезпечують згідно з наказом ДПА України від 07.03.2007 N 131.
   
   Головам Державних податкових адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі довести зазначене роз'яснення до відома платників податків і підпорядкованих підрозділів.
   
   Заступник Голови
   Л. Є. Боєнко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям