Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно уплаты 1% сбора на развитие виноградарства, садоводства и хмелеводства (письмо утратило силу согласно письма ГНАУ от 27.11.2008 г. №24494/7/21-0117)

Относительно уплаты 1% сбора на развитие виноградарства, садоводства и хмелеводства (письмо утратило силу согласно письма ГНАУ от 27.11.2008 г. №24494/7/21-0117)



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 09.11.2001 р. №15115/7/21-0117


   
   Державна податкова адміністрація України розглянула лист Державної податкової адміністрації у м. Києві від 1 листопада 2001 року №2742/8/31-105 щодо сплати 1% збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, і повідомляє таке.
   
   Відповідно до статті 1 Закону України від 09.04.99 р. №587-XIV "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства", платниками цього збору є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво.
   
   Відповідно до статті 2 Закону України "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства", об'єктом оподаткування є виручка, одержана від реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв та пива.
   
   Податкові зобов'язання щодо сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства виникають з моменту отримання коштів за реалізовані алкогольні напої та пиво.
   
   Підприємства - виробники алкогольних напоїв та пива не реалізують алкогольні напої та пиво в оптово-роздрібній торговельній мережі і тому вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, крім тих підприємств, що реалізують таку продукцію через свої фірмові магазини. Таким чином, у підприємства-виробника, що отримує виручку від комісіонера за реалізовані останнім алкогольні напої та пиво, також не виникають податкові зобов'язання щодо сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
   
   У разі коли кошти, отримані комісіонером від реалізації алкогольних напоїв та пива, не є виручкою комісіонера, а обліковуються як виручка комітента, оскільки, відповідно до статті 398 Цивільного кодексу України, при передачі товару в рамках договору комісії не відбувається перехід права власності від комітента до комісіонера на товар, що реалізується, платником збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є не комісіонер, а комітент. При цьому комісійна винагорода, яка перераховується комітентом комісіонеру за виконання останнім доручення за договором комісії щодо реалізації алкогольних напоїв та пива, не є об'єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
   
   Заступник голови ДПА України
   В. ОНИЩЕНКО

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям