Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно заполнения справки о доходах за последний отчетный период

Относительно заполнения справки о доходах за последний отчетный период



   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІМСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.10.2009 № 22349/7/17-0717
   ВИТЯГ


   
   Пунктом 7 частини другої статті Закону України від 07.12.2000р. № 2121-III „Про банки і банківську діяльність” (далі – Закон № 2121) встановлено, що для державної реєстрації банку уповноважені засновниками банку особи подають Національному банку України, зокрема, довідки Державної податкової адміністрації України про доходи учасників банку - фізичних осіб, які матимуть істотну участь у банку, за останній звітний період (рік).
   
   З метою практичного застосування пункту 7 частини другої статті 17 Закону № 2121 наказом Державної податкової адміністрації України від 19.05.2003р. № 226, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.06.2003р. за № 446/7767 затверджено форму довідки про доходи за останній звітний період (рік) (далі – Довідка) та порядок її отримання (далі – Порядок).
   
   Так, згідно з пунктом 2 Порядку Довідка видається фізичній особі в десятиденний термін на підставі поданої заяви та декларації про доходи.
   
   При цьому, підпунктом 3.1 пункту 3 Порядку встановлено, що код рядка 01 Довідки „Доходи, отримані з джерел в Україні” дорівнює сумі чисел, зазначених у пунктах 1.1 + 1.2 + 1.3 декларації про доходи.
   
   У коді рядка 01 довідки зазначаються, зокрема, відомості про доходи, одержані не за місцем основної роботи (за виконання робіт за сумісництвом, договорами цивільно-правового характеру, за виконання разових та інших робіт, дивіденди, авторські винагороди), які відображаються у пункті 1.2 розділу 1 декларації про доходи (частина друга підпункту 3.1 пункту 3 Порядку).
   
   Водночас, у пункті 1.2 розділу 1 декларації про доходи платники податку з доходів фізичних осіб в третій колонці відображають суми нарахованих (виплачених) доходів, одержаних не від податкових агентів, зокрема, доходи у вигляді подарунків, інвестиційних прибутків, успадкованих об’єктів спадщини та ін.
   
   Враховуючи наведене, до коду рядка 01 Довідки включають суми нарахованих (виплачених) доходів (без врахування витрат), одержаних не від податкових агентів, які відображаються платником податку в пункті 1.2 розділу 1 декларації про доходи.
   
   При цьому, Державна податкова адміністрація України зобов’язує обласні державні податкові адміністрації забезпечити неухильне виконання підвідомчими податковими органами зазначених у даному листі положень.
   
   Заступник Голови
   С.І. Лекарь

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям