Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Учет выручки от реализации возвратных материалов в составе валовых доходов

Учет выручки от реализации возвратных материалов в составе валовых доходов

Учет выручки от реализации возвратных материалов в составе валовых доходов

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.02.2000 р. N 768/6/15-1116
   
   Щодо врахування виручки від реалізації зворотних матеріалів у складі валових доходів


   
   Державна податкова адміністрація України розглянула лист Державної компанії "Укрвуглереструктуризація" (далі - компанія) від 02.12.99 N 01/10-3886 щодо врахування виручки від реалізації зворотних матеріалів у складі валових доходів і повідомляє наступне.
   
   Відповідно до пп. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (далі - Закон) в редакції Закону України від 22.05.97 N 283, із змінами та доповненнями, валовий доход включає: загальні доходи від продажу товарів (робіт, послуг), у тому числі допоміжних та обслуговуючих виробництв, що не мають статусу юридичної особи, а також доходи від продажу цінних паперів (крім операцій з їх первинного випуску (розміщення) та операцій з їх кінцевого погашення (ліквідації). При цьому зворотні матеріали, отримані від демонтажу основних фондів і розбирання будівель та споруд, є матеріальними активами і підпадають під визначення товару у п. 1.6 ст. 1 Закону.
   
   Таким чином, виручка від реалізації зворотних матеріалів, отриманих від демонтажу основних фондів і розбирання будівель та споруд, враховується у складі валових доходів компанії як складова загальних доходів від продажу товарів.
   
   Що стосується включення до валових витрат виробництва і обігу витрат компаній, пов'язаних із плануванням, організацією і проведенням робіт по санації, закриттю і ліквідації підприємств вугільної промисловості, то, враховуючи, що відповідно до статусу вказана діяльність є основним видом діяльності компанії, то зазначені витрати, у відповідності із підпунктом 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону, включаються до її валових витрат.
   
   Заступник Голови ДПА України
   Г. Оперенко
   

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям