Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении кодов экономической классификации расходов бюджета при приобретении медикаментов и изделий медицинского назначения

О применении кодов экономической классификации расходов бюджета при приобретении медикаментов и изделий медицинского назначения



   
ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 12.09.2013 р. № 17-08/59-21373
   
   Щодо застосування кодів економічної класифікації видатків бюджету при придбанні медикаментів та виробів медичного призначення

   Державна казначейська служба України розглянула лист <....> щодо застосування кодів економічної класифікації видатків бюджету при придбанні медикаментів та виробів медичного призначення і в межах компетенції повідомляє.
   
   Законом "Про Державний бюджет на 2013 рік" субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги передбачена в загальному фонді державного бюджету за бюджетною програмою КПКВК 2311300 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги".
   
   Відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів від 12.03.2012 р. № 333, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.03.2012 р. за № 456/20769 (зі змінами) (далі - Інструкція), оплата поточних видатків, оплата послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби, здійснюється за КEКВ 2200 "Використання товарів і послуг" (п. 2.2).
   
   Придбання лікарських засобів (лікарських препаратів, ліків, медикаментів; діючих речовин (субстанцій); гомеопатичних засобів; засобів, які використовуються для виявлення збудників хвороб, а також боротьби зі збудниками хвороб або паразитами; лікарських косметичних засобів та лікарських домішок до харчових продуктів); крові та її компонентів; дезінфекційних засобів; мінеральної води для лікувальних цілей; придбання виробів медичного призначення (інструментів, пристроїв, приладдя, матеріалів та інших виробів, зокрема термометрів, діагностичних тестів, перев'язувальних матеріалів, ланцетів, пінцетів, голок, шприців тощо, які не беруться на облік як основні засоби, здійснюється за КЕКВ 2220 "Медикаменти та перев'язувальні матеріали" (п. п. 1, 2 пп. 2.2.2 Інструкції).
   
   Видатки на придбання або створення власними силами активів, віднесених згідно із законодавством до основних засобів та окремих інших необоротних матеріальних активів, передбачаються за КЕКВ 3100 "Придбання основного капіталу" (п. 3.1 Інструкції).
   
   Згідно з підпунктом 5 пункту 3.1.1 Інструкції придбання обладнання та інвентарю довгострокового користування для санаторіїв, лікувальних закладів, придбання іншого виробничого обладнання довгострокового користування здійснюється за КЕКВ 3110 "Придбання основного капіталу".
   
   Звертаємо вашу увагу, що з 06.08.2013 р. набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 26.06.2013 р. № 611 "Про затвердження деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку бюджетних установ", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18.07.2013 р. за № 1214/23746.
   
   Заступник Голови
Г. Лега

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям