Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении кодов экономической классификации расходов

О применении кодов экономической классификации расходов



   
ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 01.09.2011 р. № 17-08/185-1118
   
   Щодо застосування кодів економічної класифікації видатків

   Державна казначейська служба України розглянула лист <...> щодо застосування кодів економічної класифікації видатків і повідомляє.
   
   Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 № 495, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.01.2009 за № 79/16095 (далі - Інструкція), визначено, що за КЕКВ 1131 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар, у тому числі м'який інвентар та обмундирування" здійснюється, зокрема, придбання матеріалів, придбання малоцінних предметів, придбання витратних матеріалів (п. 1.3.1-ґ, д, є), придбання та виготовлення спецодягу (незалежно від його вартості), усіх видів обмундирування, спортивної форми (у тому числі спортивне взуття), захисного одягу, захисного та спеціального взуття (п. 1.3.1-й), придбання засобів індивідуального захисту (п. 1.3.1-м).
   
   У разі якщо прилади дистанційного пересування, роботи, спеціальні пересувні лабораторії відносяться до автомобілів спеціального призначення або спеціальних машин, то згідно з Інструкцією за КЕКВ 1150 "Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення" здійснюється, зокрема, придбання, утримання та ремонт автомобілів спеціального призначення, інших видів бойових, спеціальних машин тощо (п. 1.5-б), придбання, утримання та ремонт транспортних засобів спеціального призначення (п. 1.5-є). Також за КЕКВ 1150 проводиться, зокрема, придбання, утримання та ремонт засобів і майна зв'язку спеціального призначення, спеціальної електронно-обчислювальної техніки та апаратури спеціального призначення (п. 1.5-ґ).
   
   Придбання невиробничого обладнання і предметів довгострокового користування для установ (організацій) і для реалізації багатоцільових проектів (програм) (п. 1.1-е), придбання оргтехніки, комп'ютерної техніки (у тому числі придбання програмного забезпечення, яке передбачене разом з придбанням комп'ютерної техніки) (п. 1.1-з) проводиться за КЕКВ 2110 "Придбання обладнання і предметів довгострокового користування".
   
   Отже, видатки за бюджетною програмою за кодом програмної класифікації видатків та кредитування бюджету 6651250 "Виконання державної цільової програми з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу" необхідно здійснювати з урахуванням вимог бюджетного законодавства.
   
   Заступник Голови
Л.Гізатуліна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям