Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении кодов экономической классификации расходов

О применении кодов экономической классификации расходов



   
ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 01.09.2011 р. № 17-08/180-1071
   
   Щодо застосування кодів економічної класифікації видатків

   Державна казначейська служба України розглянула лист <...> щодо застосування кодів економічної класифікації видатків і повідомляє.
   
   Відповідно до Інструкції з обліку запасів бюджетних установ, затвердженої наказом Державного казначейства України від 08.12.2000 № 125 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 21.12.2000 за № 937/5158 (далі - Інструкція), запасні частини до машин і обладнання (що не можуть належати до основних засобів) обліковуються у складі запасів.
   
   Запаси - це оборотні активи у матеріальній формі, які належать установі та забезпечують її функціонування (або перебувають у процесі виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг) і будуть використані, як очікується, протягом одного року.
   
   Згідно з Порядком застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затвердженого наказом Головного управління Державного казначейства України від 10.12.99 № 114, на субрахунку 238 "Запасні частини до транспортних засобів, машин і обладнання" обліковуються запасні частини, призначені для ремонту та зміни спрацьованих частин машин (медичних, електронно-обчислювальних та ін.), обладнання, тракторів, комбайнів, транспортних засобів (мотори, автомобільні шини, включаючи покришки, камери й обідні стрічки тощо), незалежно від їх вартості.
   
   Застосування кодів економічної класифікації видатків залежить від економічної сутності платежу.
   
   Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 № 495, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27.01.2009 за № 79/16095, зазначено, що придбання комплектувальних і дрібних деталей для ремонту виробничого та невиробничого обладнання, придбання запчастин до транспортних засобів здійснюється за КЕКВ 1131 "Предмети, матеріали, обладнання та інвентар, у тому числі м'який інвентар та обмундирування" (пп. є, л п. 1.3.1).
   
   Заступник Голови
Л. Гізатуліна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям