Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об организации бухгалтерского учета и обеспечении фиксирования фактов осуществления всех хозяйственных операций

Об организации бухгалтерского учета и обеспечении фиксирования фактов осуществления всех хозяйственных операций



   
ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 31.07.2006 р. N 3.4-04/1360-7180
   
   Щодо організації бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій
   
   Державне казначейство України на лист <...> повідомляє наступне.
   
   Відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" виконання рішень про стягнення коштів з рахунків, на яких обліковуються кошти Державного бюджету України та місцевих бюджетів або бюджетних установ, здійснюється органами Державного казначейства України. Грошові суми, стягнуті з боржника як такі, що належать до виплати стягувачам, зараховуються на депозитний рахунок відповідного органу Державної виконавчої служби. Відповідно до пункту 11.1.6 наказу Міністерства юстиції України від 15.12.99 р. N 74/5 державним виконавцям забороняється проводити видачу та переказ стягнутих ними сум стягувачам без зарахування на депозитний рахунок Державної виконавчої служби.
   
   Повернення коштів стягувачу здійснюється відповідним відділенням Державної виконавчої служби шляхом зарахування коштів на рахунки фізичних осіб видачі готівки.
   
   Відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення таких операцій.
   
   Відповідно до статті 4 зазначеного Закону бухгалтерський облік та фінансова звітність в Україні ґрунтуються на принципі нарахування. Тобто з моменту надходження виконавчого листа необхідно провести нарахування заробітної плати та її сплати у визначені строки.
   
   Списання дебіторської заборгованості, термін позовної давності якої минув, здійснюється відповідно до пункту 11.5 Інструкції з інвентаризації матеріальних цінностей, розрахунків та інших статей балансу бюджетних установ, затвердженої наказом Головного управління Державного казначейства України 30.10.98 р. N 90, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.11.98 р. за N 728/3168, із змінами.
   
   За сумами дебіторської заборгованості, щодо якої термін позовної давності минув, в довідці вказуються особи, винні в пропущенні цих термінів.
   
   Дебіторська заборгованість, щодо якої термін позовної давності минув, списується за рішенням керівника установи на зміни результату виконання кошторису доходів та видатків за минулий рік.
   
   Відповідно до статті 8 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій несе керівник установи, який здійснює керівництво відповідно до законодавства України.
   
   Заступник Голови
О. О. Чечуліна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям