Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно указания в договоре о закупке товаров, работ и услуг и в реквизите "Код плательщика" платежных поручений кодов Временного реестра Государственной налоговой администрации Украины организаций

Относительно указания в договоре о закупке товаров, работ и услуг и в реквизите "Код плательщика" платежных поручений кодов Временного реестра Государственной налоговой администрации Украины организаций



   
ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 28.05.2015 р. N 14-10/335-15711

   Державна казначейська служба України на численні звернення установ та організацій щодо зазначення у договорі про закупівлю товарів, робіт і послуг та в реквізиті "Код платника" платіжних доручень кодів Тимчасового реєстру Державної податкової адміністрації України (ТРДПАУ) організацій повідомляє.
   
   Пунктом 17.1 статті 17 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в України" визначено, що форми розрахункових документів, документів на переказ готівки для банків, а також міжбанківських розрахункових документів установлюються нормативно-правовими актами Національного банку України. Форми документів на переказ, що використовуються в платіжних системах для ініціювання переказу, установлюються правилами платіжних систем. Обов'язкові реквізити електронних та паперових документів на переказ, особливості їх оформлення, оброблення та захисту встановлюються нормативно-правовими актами Національного банку України.
   
   Форма, обов'язкові реквізити, строк дії платіжних доручень та вимоги до заповнення розрахункових документів на паперових носіях визначено Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 р. N 22, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 29.03.2004 р. за N 377/8976 (далі - Інструкція).
   
   Згідно з Інструкцією у реквізиті "Код платника" розрахункових документів зазначається ідентифікаційний код платника з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) або реєстраційний (обліковий) номер платника податку, який присвоюється органами державної податкової служби. Якщо ідентифікаційний код юридичній особі не присвоєний, то ставиться дев'ять нулів (додаток 8 до Інструкції).
   
   Реєстраційний (обліковий) номер платника податків з Тимчасового реєстру Державної податкової адміністрації України (ТРДПАУ) було передбачено Порядком обліку платників податків, зборів (обов'язкових платежів), затвердженим наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.98 р. N 80 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.03.98 р. за N 172/2612, який втратив чинність на підставі наказу Державної податкової адміністрації України від 22.12.2010 р. N 979 "Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів та визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної податкової адміністрації України", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.12.2010 за N 1439/18734.
   
   На сьогодні Порядок обліку платників податків і зборів регламентовано наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. N 1588, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 р. за N 1562/20300 (далі - Порядок).
   
   Відповідно до підпункту 2.2 пункту 2 Порядку податковим номером платника податків є: код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (ЄДРПОУ); реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи; реєстраційний (обліковий) номер платника податків.
   
   Реєстраційний (обліковий) номер платника податків надається органами державної податкової служби, зокрема, уповноваженим особам договорів про спільну діяльність на території України без створення юридичної особи при взятті на облік договору (підпункт 2.4 Порядку).
   
   Таким чином, у платіжному дорученні і договорі про закупівлю товарів, робіт та послуг зазначається ЄДРПОУ установи або реєстраційний (обліковий) номер платника податків.
   
   Заступник Голови
   
Т. Грицун

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям