Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно возможности страхования в негосударственном пенсионном фонде работников бюджетных организаций за счет средств специального фонда

Относительно возможности страхования в негосударственном пенсионном фонде работников бюджетных организаций за счет средств специального фонда



   
ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.06.2007 р. 3.4-04/1577-7653

   
Перший національний відкритий пенсійний фонд
   м. Київ, вул. Л. Первомайського, 4

   
Щодо надання роз’яснень

   Державне казначейство України розглянуло лист “Першого національного відкритого пенсійного фонду” від 14.06.2007 №24-07 з приводу надання роз’яснень щодо можливості страхування в недержавному пенсійному фонді працівників бюджетних організацій за рахунок коштів спеціального фонду та в межах своєї компетенції повідомляє.
   
   Органи Державного казначейства діють в рамках правового поля не порушуючи норм бюджетного законодавства та керуються нормативною базою, що регулює бюджетний процес в Україні.
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.2002р. №659 „Про затвердження переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимог щодо їх утворення та напрямів використання” чітко визначено вимоги щодо утворення та напрямів використання власних надходжень бюджетних установ.
   
   Відповідно до пункту 11 статті 6 Закону України “Про недержавне пенсійне забезпечення” юридична особа, діяльність якої фінансується за рахунок Державного бюджету України або місцевих бюджетів, має право бути засновником корпоративного пенсійного фонду або здійснювати пенсійні внески до вже створених пенсійних фондів лише у випадках, коли створення таких фондів або здійснення пенсійних внесків передбачено законами України або рішенням відповідних місцевих рад. Заснування такими юридичними особами відкритих пенсійних фондів забороняється. Кошти, перераховані до будь-якого пенсійного фонду будь-яким вкладником, не є власністю держави або органів місцевого самоврядування.
   
   Тобто, страхування бюджетною установою працівників в недержавному пенсійному фонді можливе лише у разі, якщо такі видатки передбачені в законі України про Державний бюджет на відповідний рік або у рішенні відповідної місцевої ради.
   
   Згідно зі ст.69 Закону України “Про Державний бюджет на 2007 рік” керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників, військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату (грошове забезпечення), включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати (грошового забезпечення), затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів.
   
   Таким чином, на сьогоднішній день немає законодавчих підстав для страхування бюджетними організаціями працівників в недержавному пенсійному фонді та здійснення відрахувань в недержавний пенсійний фонд за рахунок власних надходжень установи.
   
   
   Заступник Голови
О.О. Чечуліна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям