Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно толкования понятия «передающие устройства» и отнесение их к группе основных фондов

Относительно толкования понятия «передающие устройства» и отнесение их к группе основных фондов



   
ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 31.03.2010 р. № 03/7-6/305

    На запит щодо тлумачення поняття «передавальні пристрої» та віднесення їх до групи основних фондів, що визначені у пп. 8.2.2 п. 8.2 статті 8 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», повідомляємо.
   
    Питання тлумачення поняття «передавальні пристрої», викладене у Законі України «Про оподаткування прибутку підприємств», не відноситься до повноважень Держкомстату.
   
    Основні засоби, до яких належить телекомунікаційне обладнання, а саме комутатори, модеми, модулі, маршрутизатори, джерела безперебійного живлення та пристроїв підключення до телекомунікаційної мережі, можуть належати до 4 групи основних фондів відповідно до розподілу за групами, передбаченого у Законі України «Про оподаткування прибутку підприємств». При цьому зауважуємо, що означене питання потребує обов’язкового узгодження з Державною податковою адміністрацією України, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2007 № 778, є органом виконавчої влади, який забезпечує реалізацію єдиної державної податкової політики.
   
    Також зазначаємо, що розподіл об’єктів основних засобів за групами та їх облік здійснюється балансоутримувачем відповідно до чинного законодавства незалежно від місцезнаходження таких об’єктів.
   
    Перший заступник Голови
В.О. Піщейко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям