Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно повышения размеров пенсий по инвалидности вследствие несчастного случая на производстве и профессионального заболевания до минимального размера 332 грн. (на уровне прожиточного минимума для лиц, утративших трудоспособность)

Относительно повышения размеров пенсий по инвалидности вследствие несчастного случая на производстве и профессионального заболевания до минимального размера 332 грн. (на уровне прожиточного минимума для лиц, утративших трудоспособность)



   
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ УКРАЇНИ
    ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ
   
    ЛИСТ
   
   від 24.03.2005 р. № 601-04-1

   
Начальникам управлінь виконавчої дирекції Фонду в Автономній
   Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

   Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України на чисельні звернення робочих органів виконавчої дирекції Фонду щодо підвищення розмірів пенсій по інвалідності внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання до мінімального розміру 332 грн. ( на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність) повідомляє.
   
   Відповідно до статті 30 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсії по інвалідності призначаються у разі настання інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату працездатності внаслідок загального захворювання (в тому числі каліцтва, не пов’язаного з роботою, інвалідності з дитинства) за наявності страхового стажу, передбаченого статтею 32 цього Закону.
   
   Пенсії по інвалідності призначаються залежно від групи інвалідності у відповідних відсотках від розміру пенсії за віком, обчисленої відповідно до статей 27, 28 цього Закону.
   
   Пенсії по інвалідності внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання призначаються відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”.
   
   Пунктом 16 статті 34 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” передбачено, що виплата пенсії по інвалідності внаслідок трудового каліцтва чи професійного захворювання здійснюється відповідно до законодавства про пенсійне забезпечення. Тобто, в даний час пенсії призначаються і виплачуються органами Пенсійного фонду України згідно із Законом України „Про пенсійне забезпечення”.
   
   Відповідно до статті 29 Закону України „ Про пенсійне забезпечення” пенсії по інвалідності призначаються залежно від групи інвалідності у відсотках від заробітку, а саме : інвалідам 1 групи – 70 %; інвалідам 11 групи – 60%; інвалідам 111 групи -40 % заробітку.
   
   Мінімальний розмір пенсії встановлюється на рівні соціальної пенсії по відповідній групі інвалідності ( стаття 94).
   
    Враховуючи вищевикладене, до прийняття відповідного законодавчого акту, при призначенні та виплаті пенсій по інвалідності внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та пенсій по втраті годувальника з цих причин, величина мінімальної пенсії за віком, встановленої у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, не застосовується.
   
   Директор
В.Крот

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям