Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об оплате листка нетрудоспособности за время санаторно-курортного лечения

Об оплате листка нетрудоспособности за время санаторно-курортного лечения



   
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
   ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.01.2014 р. № 04-29-164
   
   
ТОВ «Інтерактивна бухгалтерія»
   
   
Про оплату листка непрацездатності за час санаторно-курортного лікування

   
   Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула Ваше звернення щодо виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності інвалідам війни та прирівняним до них особам у разі надання їм путівки на санаторно-курортне лікування та повідомляє наступне.
   
   Відповідно до ст. 51 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 № 2240 (далі – Закон № 2240) підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.
   
   Відповідно до п.п. 7.1 та 7.2 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян від 13.11.2001 № 455, листок непрацездатності на період санаторно-курортного лікування видається на термін лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад, але з урахуванням тривалості щорічної (основної та додаткової) відпустки. Крім того, листок непрацездатності видається до від`їзду в санаторно-курортний заклад при наявності путівки, довідки з місця роботи про тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки та картки санаторно-курортного відбору.
   
   Згідно із п. 10 ст. 35 Закону № 2240 допомога по тимчасовій непрацездатності в разі здійснення санаторно-курортного лікування надається застрахованій особі, якщо тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки недостатня для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.
   
   Отже, допомога по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам (в т.ч. інвалідам війни та прирівняним до них особам) у разі надання їм путівки на санаторно-курортне лікування виплачується Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на загальних підставах.
   
   Заступник директора
Т.А. Нагорна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям