Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно финансирования санаториев - профилакториев в 2015 году

Относительно финансирования санаториев - профилакториев в 2015 году



   
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
   ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ
   
   ЛИСТ
   
   від 21.01.2015 р. № 7.2-35-123

   На виконання доручення голови правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) Третьякова Д. Ю. Виконавча дирекція Фонду розглянула Ваше звернення <...> щодо фінансування санаторіїв-профілакторіїв у 2015 році та повідомляє наступне.
   
   З 01 січня 2015 року набув чинності Закон України від 28.12.2014 № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» (далі — Закон № 77), відповідно до якого Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та втратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 № 2240-III, яким передбачалось здійснення часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій визнано таким, що втратив чинність.
   
   Зазначеним законом наразі не передбачено здійснення часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій.
   
   Статтею 20 Закону № 77 чітко визначені види матеріального забезпечення та соціальних послуг за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Згідно з цією статтею до соціальних послуг відноситься лише оплата лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.
   
   Враховуючи вищевикладене, правові підстави для здійснення часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій, відповідно до вимог Закону № 77 відсутні.
   
   З повагою
   В. о. першого заступника директора
В. Ю. Чижевський

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям