Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно расчета среднедневной заработной платы для оплаты листков нетрудоспособности

Относительно расчета среднедневной заработной платы для оплаты листков нетрудоспособности



   
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
   ХЕРСОНСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВІДДІЛЕННЯ
   ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.05.2015 р. № 01-28-09-594
   
   Щодо призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності

   На Ваш запит щодо розрахунку середньоденної заробітної плати для оплати листків непрацездатності працівнику Кузнецовій Г. А. повідомляємо наступне.
   
   Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 19 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 року № 1105 (зі змінами та доповненнями) далі — Закон України № 1105 застраховані особи, які протягом дванадцяти місяців перед настанням страхового випадку за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців, мають право на матеріальне забезпечення відповідно до цього Закону в таких розмірах: допомога по тимчасовій непрацездатності — виходячи з нарахованої заробітної плата, з якої сплачуються страхові внески, але в розрахунку на місяць не вище за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку.
   
   Вищезазначена норма Закону України № 1105 застосовується у вигляді обмеження визначеної на загальних підставах суми допомоги у розрахунку на місяць, якщо на момент настання страхового випадку застрахована особа не набула сумарно у дванадцятимісячному періоді, що передує страховому випадку, шестимісячний страховий стаж.
   
   У Вашому випадку страховий випадок настав у квітні місяці 2015 року, тому дванадцятимісячний період буде з квітня 2014 року по березень 2015 року. Виходячи з даних довідки про індивідуальні відомості про застраховану особу (Кузнецову Г. А.) за цей період зараховано страхового стажу 217 календарних днів (квітень — 18, травень — 21, червень — 20, липень — 28, серпень 20, вересень — 20, грудень — 31, січень — 31, лютий — 28), що становить більше ніж шестимісячний період — 182 календарних дні. Тому ця норма Закону не застосовується при розрахунку допомоги за листками непрацездатності, виданих Кузнецовій Г. А.
   
   <...>

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям