Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно выплаты пособия по беременности и родам

Относительно выплаты пособия по беременности и родам



   

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
   ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ
   
   ЛИСТ
   
   від 16.09.2013 р. №41-29-2494


   
   Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула Ваше звернення з приводу виплати допомоги по вагітності та пологах та повідомляє наступне.
   
   Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» №2240 від 18.01.2001 року (далі – Закон № 2240) не визначено конкретних випадків та обставин, за яких повертається раніше отримана допомога по вагітності та пологах або її частина.
   
   Разом із тим, згідно з ч. 1 ст. 38 Закону №2240, допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.
   
   Отже, у разі виходу жінки на роботу до закінчення відпустки по вагітності та пологах страхувальнику (роботодавцю) необхідно повернути частину допомоги по вагітності та пологах до робочого органу Фонду, а саме ту частину, що збігатиметься з календарними днями, що припадають на період роботи такої жінки, оскільки за цей період застрахована особа не втратить заробітну плату (дохід).
   
   Заступник директор
Т.А. Нагорна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям