Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Налогообложение НДС лекарственных средств и изделий медицинского назначения при ввозе их на таможенную территорию Украины

Налогообложение НДС лекарственных средств и изделий медицинского назначения при ввозе их на таможенную территорию Украины



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 04.04.2014 р. № 7822/7/99-99-19-05-01-17

   
   Митниці Міндоходів
   
   
Про митне оформлення товарів

   
   Міністерство доходів і зборів України інформує про те, що Верховною Радою України прийнято Закон України від 27 березня 2014 року № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» (далі — Закон), який набрав чинності з 01.04.2014.
   
   <…>
   
   Щодо оподаткування лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також виробів медичного призначення.
   
   Законом передбачається скасування пільг зі сплати податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також виробів медичного призначення, що визначались окремим переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2011 року № 867 «Питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування податком на додану вартість».
   
   Запроваджена ставка податку на додану вартість у розмірі 7 відс. (пункт «в» статті 193.1 Податкового кодексу України) застосовується по операціях з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також з постачання виробів медичного призначення за переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2011 року № 867 «Питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування податком на додану вартість».
   
   Таким чином, оподаткування податком на додану вартість вказаної категорії товарів при ввезенні їх на митну територію України здійснюється на загальних підставах за ставкою 20 відс. відповідно до пункту «а» статті 193.1 Податкового кодексу України. При цьому, у графі 36 «Преференція» митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа код звільнення не зазначається, у графі 47 «Нарахування платежів» використовується відповідний код способу розрахунку згідно з Класифікатором способів розрахунку, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2012 року № 1011 «Про затвердження відомчих класифікаторів інформації з питань державної митної справи, які використовуються у процесі оформлення митних декларацій».
   
   Перший заступник міністра
   
І.О. Білоус

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям