Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Некоторые вопросы заполнения обязательных реквизитов налоговой накладной

Некоторые вопросы заполнения обязательных реквизитов налоговой накладной



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 27.06.2013 р. №9684/7/99-99-19-04-01-17


   
   
    Головним управлінням Міндоходів в
   Автономній Республіці Крим, областях,
   містах Києві і Севастополі
   
   
Деякі питання заповнення обов’язкових реквізитів податкової накладної

   
   
   Міністерство доходів і зборів України у зв’язку з численними зверненнями платників податків, їх об’єднань та центральних органів виконавчої влади стосовно проблемних питань, пов’язаних із необхідністю заповнення обов’язкового реквізиту податкової накладної „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України” повідомляє таке.
   
   Законом України від 05.07.2012 № 5083-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні” пункт 201.1 статті 201 Кодексу доповнено новим підпунктом „ї”, відповідно до якого перелік обов’язкових реквізитів, що повинна містити податкова накладна, доповнено новим реквізитом „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України”.
   
   Разом з цим пунктом 4 розділу ІІ „Прикінцеві положення” вказаного Закону доручено Кабінету Міністрів України забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону.
   
   При цьому Законом України від 20.11.2012 №5503-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів” підрозділ 2 розділу ХХ Податкового кодексу України доповнено пунктом 30, яким тимчасово, до 1 липня 2013 року, призупинено дію підпункту „ї” пункту 201.1 статті 201 Кодексу.
   
   Слід зазначити, що відповідно до пункту 201.1 статті 201 Кодексу, обов'язкові реквізити у податковій накладній зазначаються в окремих рядках.
   
   Таким чином, реквізити „номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України” підлягають зазначенню у податковій накладній з моменту набрання чинності змін до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.
   
   Зобов’язуємо довести вказане до відома підпорядкованих органів Міндоходів і забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед платників податків із зазначеного питання.
   
   
   Перший заступник Міністра
   С.Д. Дериволков
   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям