Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О лицензировании изготовления и продажи горячих напитков, содержащих алкоголь

О лицензировании изготовления и продажи горячих напитков, содержащих алкоголь



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАÏНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 06.03.2014 р. № 4406/6/99-99-21-02-15
   
   Про розгляд звернення

    Міністерство доходів і зборів України розглянуло Ваше звернення <...> та повідомляє таке.
   
    Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями визначені Законом України від 19 грудня 1995 № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі – Закон № 481).
   
    Статтею 1 Закону № 481 визначено, що роздрібна торгівля – діяльність по продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.
   
    Частиною одинадцятою статті 15 Закону № 481 встановлено, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.
   
    Реалізація споживачам кави, коктейлів, напоїв, гарячого шоколаду тощо з використанням алкогольних напоїв передбачає зберігання таких алкогольних напоїв на місці здійснення діяльності закладу громадського харчування. Частиною другою статті 17 Закону № 481 встановлено відповідальність за зберігання алкогольних напоїв в місцях, не внесених до ЄДР – зберігання спирту, або алкогольних напоїв, або тютюнових виробів у місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру, - 100 відсотків вартості товару,який знаходиться в такому місці зберігання, але не менше 1700 гривень.
   
    Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, вносять до Єдиного реєстру тільки місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів¸ які розташовані за іншою адресою, ніж місце здійснення торгівлі.
   
    В.о. директора Департаменту контролю за обігом
    та оподаткуванням підакцизних товарів
І.М. Мриглод

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям