Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О направлении копии постановления Верховного Суда Украины

О направлении копии постановления Верховного Суда Украины



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 06.05.2014 р. N 10361/7/99-99-10-03-02-17
   
   
Головним управлінням Міндоходів в областях
   та м. Києві, митницям Міндоходів

   
Про направлення копії постанови Верховного Суду України

   
   Департамент правової роботи на виконання плану роботи Міністерства доходів і зборів України на II квартал 2014 року, затвердженого першим заступником Міністра доходів і зборів України Білоусом І. О. 31.03.2014, направляє для відома та використання в роботі копію постанови Верховного Суду України від 25.03.2014 N 21-20а14 (див. окремо в базі) у справі, суть спору якої полягає у визначення митної вартості товару шляхом додавання витрат на транспортування до ціни товару.
   
   Суд першої інстанції, задовольняючи вимоги позивача, дійшов висновку, з яким погодився і апеляційний суд, що за умовами контракту у ціну товару входять транспортні витрати. Однак, Вищий адміністративний суд України постановою від 24.09.2013 скасував рішення судів попередніх інстанцій та ухвалив нове, яким у задоволенні позовних вимог відмовив. Зазначене судове рішення обґрунтував тим, що відповідно до умов контракту вартість товару визначається за загальною формулою, включаючи відповідні складові, з урахуванням попередньої ціни товару. Виходячи із складових формули, за якою була вирахувана ціна товару, до неї не входять витрати на транспортування. Наведена у контракті формула встановлення вартості товару не містить показника щодо врахування транспортних витрат до митної вартості товару.
   
   Позивач на вимогу митного органу не надав додаткових документів, які б спростовували вищезазначене твердження, а тому митницею правомірно були прийняті оскаржувані рішення про визначення митної вартості товару за першим методом (ціною контракту) з додаванням транспортних витрат.
   
   Верховний Суд України, переглядаючи зазначене рішення суду касаційної інстанції, вказує на необхідність при вирішенні справи дослідження питання законності дій митного органу при прийнятті рішень про визначення митної вартості товару за контрактом та врахування до вартості товару за ціною контракту транспортних витрат. Якщо за умовами контракту витрати на транспортування, виходячи із складових формули, за якою розраховувалась ціна товару, не входять до ціни товару, то такі витрати мають бути включені до ціни при визначенні митної вартості товару.
   
   Додаток: на 4 арк.
   
   В. о. директора Департаменту
   правової роботи
   
С. О. Міняйло

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям