Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке представления налоговой отчетности

О порядке представления налоговой отчетности



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.04.2013 г. N 938/Т/99-99-17-02-01-14
   
   Про порядок подання податкової звітності


   
   Міністерство доходів і зборів України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), <...> повідомляє таке.
   
   Порядок подання до територіальних органів Міністерства доходів і зборів України податкової звітності регулюється ст. 46, 49 і 203 Кодексу та регламентується Порядком заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 р. N 1492.
   
   Відповідно до п. 49.8 ст. 49 Кодексу прийняття податкової декларації є обов'язком територіальних органів Міністерства доходів і зборів України. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 та 48.4 статті 48 Кодексу. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.
   
   Пунктом 49.9 статті 49 Кодексу визначено, що за умови дотримання платником податків вимог цієї статті посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана зареєструвати податкову декларацію платника датою її фактичного отримання територіальним органом Міністерства доходів і зборів України.
   
   Тобто посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України не може відмовити у прийнятті податкової декларації з будь-яких причин, не визначених ст. 49 Кодексу.
   
   Згідно із п. 49.11 ст. 49 Кодексу у разі подання платником податків до територіальних органів Міністерства доходів і зборів України податкової декларації, заповненої з порушенням вимог п. 48.3 та п. 48.4 ст. 48 Кодексу, такий територіальний орган Міністерства доходів і зборів України зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови:
   
   • у разі отримання такої податкової декларації, надісланої поштою або засобами електронного зв'язку, - протягом п'яти робочих днів з дня її отримання;
   
   • у разі отримання такої податкової декларації особисто від платника податку або його представника - протягом трьох робочих днів з дня її отримання.
   
   Отже, у разі відмови у прийнятті податкової звітності територіальний орган Міністерства доходів і зборів України зобов'язаний надати платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової звітності із зазначенням підстав неприйняття.
   
   
   Заступник Міністра
    А. Ігнатов

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям