Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлении декларантам справок об уплате или освобождении от уплаты экологического налога за транспортные средства

О предоставлении декларантам справок об уплате или освобождении от уплаты экологического налога за транспортные средства



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.09.2013 р. N 18036/7/99-99-15-02-02-17


   
   
Керівникам митниць Міністерства доходів і зборів України

   
   

Про надання декларантам довідок про сплату або звільнення від сплати екологічного податку за транспортні засоби


   
   Міністерство доходів і зборів України повідомляє, що 1 вересня 2013 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), внесені Законом України від 04.07.2013 р. N 422-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм".
   
   Абзацом п'ятим підпункту 250.14.2 пункту 250.14 статті 250 Кодексу визначено, що у разі пропуску транспортного засобу (кузову) або партії транспортних засобів (кузовів) на митну територію України контролюючий орган оформлює та видає на кожний транспортний засіб особі, яка ввозить на митну територію України такий транспортний засіб, довідку про сплату або про звільнення від сплати податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів для подальшої передачі такою особою власнику транспортного засобу.
   
   Водночас, відповідно до підпункту 250.18.3 пункту 250.14 статті 250 Кодексу орган внутрішніх справ здійснює державну реєстрацію (перереєстрацію) транспортних засобів на підставі довідки про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів або на підставі довідки про звільнення від сплати податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.
   
   При цьому, пунктами 250.16 - 250.17 статті 250 Кодексу визначено, що форма довідки про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форма довідки про звільнення від сплати цього податку встановлюються Кабінетом Міністрів України та є документами суворої звітності.
   
   Міністерством розроблено та оприлюднено на офіційному сайті проект рішення Уряду про затвердження форм довідок:
   
   http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/110392.html
   
   Разом з тим, зважаючи на тривалість строку виготовлення бланків суворої звітності та з метою недопущення затримок в реєстрації транспортних засобів і напруги серед осіб, які їх ввезли на митну територію України, Міністерство рекомендує видавати тимчасові довідки за формою, оприлюдненою на офіційному сайті, із застосуванням в якості номера довідки номера митної декларації, а також інформувати вказаних осіб, що довідки будуть замінені в місячний термін після оприлюднення Міністерством інформації про початок обміну.
   
   Митниці Міністерства, що видають тимчасові довідки, щоденно (о 19-20 годині) складають їх електронний реєстр та направляють його засобами електронного зв'язку до Департаменту розвитку IT, електронних сервісів та обліку платників Міністерства доходів і зборів України.
   
   Керівників митниць в одноденний термін зобов'язую довести інформацію про порядок надання тимчасових довідок та ведення їх реєстру до посадових осіб підпорядкованих підрозділів.
   
   Заступник Міністра -
   керівник апарату
   
В. С. Левицький

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям