Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлению услуг единщиком 2 группы нерезидентам, находящимся за пределами Украины

О предоставлению услуг единщиком 2 группы нерезидентам, находящимся за пределами Украины



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 25.07.2013 р. № 282/10/24-00-17-19
   
   Щодо надання послуг єдинником 2 групи нерезидентам, що перебувають поза межами України
   
   Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області керуючись ст. 52 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі - Кодекс), розглянула Ваше звернення <…>, і повідомляє наступне.
   
   По першому питанню:
   
   Згідно з пп. 2 п. 291.4 ст. 291 Кодексу однією з умов перебування фізичних осіб – підприємців на другій групі платників єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню.
   
   Поняття «населення» у розумінні пп. 2 п. 291.4 ст. 291 Кодексу не є специфічним, а використовується у загальному значенні.
   
   Населення – сукупність людей, які перебувають у межах даної держави і підлягають її юрисдикції. До складу населення входять громадяни даної держави, іноземні громадяни, які живуть у цій державі тривалий час, особи без громадянства та особи з подвійним і більше громадянством (Український юридичний термінологічний словник, термінологічний словник «Ліга-Закон»).
   
   Отже, фізична особа – підприємець, який перебуває на спрощеній системі на 2 групі не має права надавати послуги громадянину-нерезиденту, що знаходиться за межами території України.
   
   По другому питанню:
   
   Платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визнаних Кодексом, у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання – з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми (пп. 5 пп. 298.2.3. п. 298.2 ст. 298 Кодексу).
   
   Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   В.о. начальника
   
М.Д. Пердейчук

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям