Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении ставок экологического налога

О применении ставок экологического налога



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І СБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 16.04.2013 р. № 1349/7/99-99-15-04-01-17
   
   Про застосування ставок екологічного податку
   (Витяг)


   
   Міністерство доходів і зборів України повідомляє, що частиною п'ятнадцятою ст. 351 Закону України від 05.03.98 р. № 187/98-ВР «Про відходи», із змінами і доповненнями, заборонено проектування, будівництво та експлуатація полігонів побутових відходів без оснащення системами захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату.
   
   Відповідно до п. 246.4 ст. 246 Податкового кодексу України за розміщення відходів на звалищах, які не забезпечують повного виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів, ставки податку, зазначені у пунктах 246.1 - 246.3 цієї статті, збільшуються у 3 рази.
   
   Державна податкова служба України звернулася до Міністерства екології та природних ресурсів України, як до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, з проханням підтвердити або спростувати позицію ДПС України, що у разі відсутності в місцях видалення відходів систем захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату, при визначенні податкових зобов'язань з екологічного податку повинні застосовуватися ставки податку, збільшені у 3 рази.
   
   Міністерство екології та природних ресурсів України листом від 18.02.2013 р. № 2528/07/10-13 на запит ДПС України повідомило, що місця захоронення побутових відходів (сміттєзвалища), які не обладнані системами захисту ґрунтових вод, знешкодження фільтрату, вилучення та утилізації біогазу, не можуть забезпечити повного виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів.
   
   Заступник Міністра
   А. П. ІГНАТОВ

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям