Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О проверках субъектов хозяйствования, имеющих пять и более РРО

О проверках субъектов хозяйствования, имеющих пять и более РРО



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.07.2013 р. N 12036/7/99-99-22-01-03-17/800
   
   Про перевірки суб'єктів господарювання, які мають п'ять та більше РРО


   
   У зв'язку з набранням чинності Закону України від 21.06.2013 р. N 357-VII "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" (далі - Закон N 357) щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності Міністерство доходів і зборів України повідомляє.
   
   Законом N 357 перенесено термін набрання чинності абзаців 13 - 15 пп. 9 п. 25 розділу I Закону "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України", положеннями яких встановлена відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку, в разі обов'язковості її подання, з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року. При цьому обов'язок подання електронної звітності не спростовано.
   
   Разом з тим наголошуємо, що з 01.01.2013 р. введено в дію норми абзаців другого та третього п. 7 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі - Закон N 265) щодо обов'язкового подання суб'єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку за технологією Національного банку України.
   
   Отже, починаючи з 01.01.2013 р. суб'єкти господарювання, які використовують РРО та не забезпечують передачу звітної інформації до органів Міндоходів України, порушують вимоги Закону N 265.
   
   З метою забезпечення виконання вимог Закону N 265 слід провести, відповідно до норм Податкового кодексу України, перевірки суб'єктів господарювання, які мають п'ять та більше РРО (торгові мережі) і не виконують вимоги щодо подання до органів Міндоходів звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку.
   
   У матеріалах перевірок обов'язково зазначати, що суб'єкти господарювання не виконують вимоги Закону N 265 щодо подання до органів Міндоходів вищезазначеної звітності.
   
   
   Директор Департаменту
   податкового та митного аудиту
   С. Крухмальов

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям