Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О внедрении электронных сервисов

О внедрении электронных сервисов



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.04.2013 р. N 1317/6/99-99-18-06-05-15
   
   Про впровадження електронних сервісів


   
   Міністерство доходів і зборів України розглянуло лист щодо розширення електронних сервісів та повідомляє.
   
   Одним із основних напрямів роботи органів державної податкової служби на шляху перетворення з фіскального органу на сервісну службу найвищого рівня є створення сприятливих умов для залучення платників податків до подання звітності в електронному вигляді.
   
   Завдяки впровадженню Міністерством доходів і зборів України практики безконтактного спілкування платникам податків надано можливість з економити робочий час та кошти на придбання бланків, оперативно відстежувати зміни до форм звітності, скоротити кількість візитів до податкових органів, а також уникнути черг в територіальних органах Міністерства доходів і зборів України.
   
   Відповідно до п. 42.4 ст. 42 Податкового кодексу України (далі − Кодекс) з платниками податків, які подають звітність в електронній формі, листування з органами державної податкової служби може здійснюватися засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.
   
   Водночас повідомляємо, що з метою однакового розуміння платниками податків та податковими органами електронного документообігу, Міністерством доходів і зборів України розроблено Пам’ятку платника податків про ведення обліку господарських операцій в електронному вигляді та подання документів в електронному вигляді до органів державної податкової служби, яку розміщено за електронною адресою: www.sts.gov.ua, напрям − електронна звітність, підрозділ – нормативне забезпечення.
   
   Заступник Міністра
    А. П. Ігнатов

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям