Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О выполнении постановления суда

О выполнении постановления суда



   
МΙНΙСТЕРСТВО ДОХОДΙВ Ι ЗБОРΙВ УКРАÏНИ
   ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ΙНСПЕКЦΙЯ
   у Калiнiнському районi м.Донецька
   Головного управлiння Мiндоходiв у Донецькоï областi
   
   ЛИСТ
   
   від 25.02.2014 р. № 3938/10/05-63-06-3
   
    Про виконання постанови суду

   
    Державна податкова iнспекцiя у Калiнiнському районi м. Донецька ГУ Міндоходiв у Донецькiй областi на виконання постанови суду вiд 16.10.2013 року, щодо розгляду справи № 805/10769/13-а повiдомляϵ наступне.
   
    Пунктом 53.3 статтi 53 Податкового кодексу Украïни вiд 02.12.2010 року № 2755 iз змiнами та доповненнями передбачено, що платник податкiв може оскаржити до суду як правовий акт iндивiдуальноï дiï податкову консультацію контролюючого органу, викладену в письмовiй або електроннiй формi, яка, на думку такого платника податкiв, суперечить нормам або змiсту вiдповiдного податку чи збору.
   
    Визнання судом такоï податковоï консультацiï недійсною ϵ пiдставою для надання новоï податковоï консультацiï з урахуванням висновкiв суду.
   
    Таким чином, згідно з висновком суду платник податку на прибуток пiдприϵмств повинен враховувати витрати на придбання паливно-мастильних матеріалiв на пiдставi первинних документiв у межах установлених чи самостійно розрахованих норм витрачення палива. При цьому, витрати на заправку автотранспорту можуть бути включенi до витрат платника податкiв у разi використання такого автотранспорту в його господарськй дiяльностi та лише в установлених межах витрачання палива з урахуванням умов експлуатацiï автотранспорту, у разi якщо на законодавчому рiвнi не затверджена типова форма первинного документу з обліку паливно-мастильних матеріалiв.
   
    Заступник начальника iнспекцiï
   
Л.М.Кудiнова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям