Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об исправлении ошибок в отчете о производстве и/или обращении алкогольных напитков

Об исправлении ошибок в отчете о производстве и/или обращении алкогольных напитков



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.03.2014 р. № 4313/6/99-99-21-02-15
   
   Щодо виправлення помилок у звіті про виробництво та/або обігу алкогольних напоїв

   
   Міністерством доходів і зборів України розглянуто лист <…> про надання роз'яснення щодо порядку виправлення помилок у вже поданому Звіті та повідомляє наступне.
   
   Відповідно до ст. 16 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", із змінами і доповненнями (далі - Закон), суб'єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.
   
   Звіти за формами:
   
   № 1-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту",
   
   № 2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв",
   
   № З-PC "Звіти про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів", затверджені наказом ДПА України від 13.10.2005 № 449;
   
   № 1-ОА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв",
   
   № 1-ОТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів", затверджені наказом ДПА України від 27.04.2006 № 228, - подаються до головних управлінь Міністерства доходів і зборів України в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, як до структурних підрозділів органу виконавчої влади, уповноваженого видавати ліцензії. Звіти надаються на паперових носіях та в електронному вигляді щомісяця до 10 числа наступного місяця. Датою отримання звіту вважається дата його реєстрації у відповідному головному управлінні Міндоходів України. Чинним законодавством не передбачено порядку самостійного виправлення помилок, допущених у звітах. Встановлення недостовірності даних у звітах здійснюється шляхом проведення перевірки органами доходів і зборів України.
   
   За неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 1700 гривень (ст. 17 Закону).
   
   В.о. Директора департаменту
   контролю за обігом та
   оподаткуванням підакцизних товарів
   
   
І.М. Мриглод

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям