Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об особенностях администрирования в 2014 году сбора в виде целевой надбавки к действующему тарифу на природный газ для потребителей всех форм собственности

Об особенностях администрирования в 2014 году сбора в виде целевой надбавки к действующему тарифу на природный газ для потребителей всех форм собственности



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ
   
   ЛИСТ
   
   від 20.01.2014 р. № 1113/7/99-99-15-04-01-17
   
   Про особливості адміністрування у 2014 році збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності
   
   
Головні управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим,
   областях, м. м. Києві та Севастополі, Міжрегіональне головне
   управління – Центральний офіс з обслуговування
   
   Міністерство доходів і зборів України з метою забезпечення повноти нарахування та сплати збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності (далі – Збір) направляє для використання у роботі рекомендації щодо особливостей адміністрування у 2014 році Збору в умовах дії Податкового кодексу України (далі – Кодекс).
   
   Платники, об’єкт та база оподаткування, ставки, порядок обчислення та сплати Збору визначено главою 4 розділу ХІV Кодексу.
   
   Відповідно до статті 314 Кодексу платниками Збору є суб'єкти господарювання та їх відокремлені підрозділи, які провадять діяльність з постачання природного газу споживачам на підставі укладених з ними договорів.
   
   Об'єктом оподаткування Збором є вартість природного газу в обсязі, відпущеному кожній категорії споживачів у звітному періоді, яка визначається на підставі актів приймання-передачі газу, підписаних платником та відповідним споживачем (для населення - на підставі облікових документів), з урахуванням відповідного тарифу (стаття 315 Кодексу).
   
   Ставки Збору визначені статтею 316 Кодексу. Збір справляється у розмірі 2 відсотків на обсяги природного газу, що постачаються для таких категорій споживачів:
   
   а) підприємства комунальної теплоенергетики, теплові електростанції, електроцентралі та котельні суб'єктів господарювання, зокрема блочні (модульні) котельні (в обсязі, що використовується для надання населенню послуг з опалення та гарячого водопостачання, за умови ведення такими суб'єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води);
   
   б) бюджетні установи;
   
   в) промислові та інші суб'єкти господарювання та їх відокремлені підрозділи, що використовують природний газ.
   
   На обсяги природного газу, що постачається для населення, Збір справляється у розмірі 4 відсотків.
   
   Базовий податковий (звітний) період для Збору дорівнює календарному місяцю. Податкові декларації Збору подаються платниками Збору контролюючим органам за місцем податкової реєстрації, за формою, затвердженою наказом ДПА України від 24.12.2010 № 1017, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 12.01.2011 за № 36/18774 у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, а саме протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, (підпункт 49.18.1 пункту 49.18 статті 49 Кодексу).
   
   Збір сплачується платниками збору за місцем податкової реєстрації у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, а саме протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації (пункт 57.1 статті 57 Кодексу).
   
   Зобов'язуємо довести цей лист до відома та використання у роботі підпорядкованим структурним підрозділам та платникам Збору.
   
   Заступник Міністра
А.П. Ігнатов

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям