Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Отчетность по операциям с ЦБ в первом квартале 2013 года

Отчетность по операциям с ЦБ в первом квартале 2013 года



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І СБОРІВ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.04.2013 р. № 1423/7/99-99-19-03-01-17


   
   Прийнятим Верховною Радою України 06.12.2012 р. Законом України № 5519-IV «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» (далі Закон № 5519) внесено зміни, зокрема, до розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України (далі ПКУ) щодо оподаткування операцій з торгівлі цінними паперами та встановлено ставку податку на прибуток у розмірі 10% від об’єкта оподаткування за такими операціями.
   
   У зв’язку з цим, Міністерство доходів і зборів України звертає увагу на наступне.
   
   Міністерством доходів і зборів України розроблено проект наказу, яким передбачено приведення у відповідність форм податкових декларацій з податку на прибуток підприємства, банку та страховика у відповідність до положень Закону № 5519, зокрема, шляхом викладення додатку ЦП (цінні папери) в новій редакції (додається).
   
   З урахуванням зазначеного, Міністерство доходів і зборів України рекомендує платникам податків використовувати нову редакцію додатку ЦП, до затвердження змін до відповідних форм податкової звітності, до податкових декларацій з податком на прибуток, яка запропонована проектом наказу, для її подання до органів ДПС за своїм місцезнаходженням замість встановлених відповідними наказами форм.
   
   Положеннями п.57.1 ст.57 ПКУ встановлено, що платник податку, який за підсумками минулого звітного (податкового) року не отримав прибутку або отримав збиток, податкові зобов’язання не нараховував і не мав базового показника для визначення авансових внесків у наступному році, а за підсумками першого кварталу отримує прибуток, має подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов’язань.
   
   Враховуючи, що оподаткування податком на прибуток прибутку від операцій з ЦП за окремою ставкою 10% запроваджено з 01.01.2013 р. і, відповідно, податок на прибуток від таких операцій за ставкою 10% не враховується для обрахунку базового показника для визначення авансових внесків у 2013 році, наявність прибутку від операцій з ЦП за підсумками І кварталу 2013 р. не є підставою для подання податкової декларації з податку на прибуток за перше півріччя та три квартали 2013 р.
   
   У зв’язку з викладеним, зобов’язую Голів ДПС в АР Крим, областях містах Києві та Севастополі, окружній ДПС – Центральному офісу з обслуговування ВПП терміново довести зазначений лист до відома платників податку та підпорядкованих органів ДПС з метою дотримання положень ПКУ.
   
   Заступник міністра
    А.Ігнатов
   
   Джерело: Бухгалтерія

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям