Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно отдельных вопросов налогообложения предпринимателей, находящихся на II группе упрощенной системы налогообложения и предоставляют услуги самозанятым лицам

Относительно отдельных вопросов налогообложения предпринимателей, находящихся на II группе упрощенной системы налогообложения и предоставляют услуги самозанятым лицам



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.04.2014 р. № 556/10/24-13-17-01-19
   
   Про надання податкової консультації

   Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області на виконання доручення Міністерства доходів і зборів України від 03.04.2014 р. № 7807/7/99-99-17-02-02-17 розглянуло Ваше звернення та відповідно до ст.52 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі по тексту - Кодекс) надає податкову консультацію.
   
   Відповідно до пп. 14.1.226 п. 14.1 ст. 14 Кодексу самозайнята особа – це платник податку, який є фізичною особою – підприємцем або провадить незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником в межах такої підприємницької діяльності чи незалежної професійної діяльності.
   
   Особи, які провадять незалежну професійну діяльність відповідно до вимог Кодексу не можуть відноситись до суб'єктів господарювання, які мають право застосовувати спрощену систему оподаткування.
   
   Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, регламентується ст. 178 Кодексу.
   
   Пунктом 291.4 статті 291 Кодексу визначено, що однією з умов перебування фізичних осіб – підприємців на другій групі платників єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню.
   
   Отже, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку другої групи надає послуги само зайнятій особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність (неплатник єдиного податку), то такий підприємець порушує умови, передбачені Кодексом, для другої групи платників єдиного податку, але за таким підприємцем залишається право обрання третьої групи платника єдиного податку.
   
   Відповідно до п.52.2 ст. 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і можн використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   Заступник начальника
І.М.Гапонова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям