Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно применения ответственности за непредставление отчетности по особому налогу на операции по отчуждению ценных бумаг и операций с деривативами

Относительно применения ответственности за непредставление отчетности по особому налогу на операции по отчуждению ценных бумаг и операций с деривативами



   
МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАÏНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.06.2013 р. № 4830/6/99-99-19-07-03-15
   
   Про розгляд листа

    Міністерство доходів і зборів України розглянуло лист <...> щодо застосування відповідальності за неподання звітності з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операції з деривативами і повідомляє.
   
    Відповідно до ст. 46 Податкового кодексу України застосування нової форми декларації (розрахунків) можливе після набрання останньою чинності, її оприлюднення, та лише з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.
   
    На час подання податкової декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами за I квартал 2013 року форма такої декларації не була затверджена та оприлюднена.
   
    Таким чином, не вбачається підстав для застосування відповідальності за неподання податкової декларації з особливого податку на операції за відчуження цінних паперів та операцій з деривативами за I квартал 2013 року.
   
    Разом з тим, повідомляємо, що Міністерством доходів і зборів України найближчим часом буде надано узагальнюючу податкову консультацію з приводу застосування норм Податкового кодексу України в частині особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами, запровадженого Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів» від 06 грудня 2012 року № 5519-VI.
   
    Заступник Міністра
А.П. Ігнатов

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям