Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно срока возврата излишне уплаченных средств

Относительно срока возврата излишне уплаченных средств



   

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.06.2013 р. № 4620/6/99-99-22-02-04-15


   
   
ТОВ «Інтерактивна бухгалтерія»

   
   
Щодо строку повернення надміру сплачених коштів

   
   Міністерство доходів і зборів України розглянуло листи ТОВ «Інтерактивна бухгалтерія» від 30.04.2013 р. № 153 та № 154 щодо застосування норм пункту 43.5 статті Податкового кодексу України та у межах компетенції повідомляє.
   
   Згідно з вимогами статті 43 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.
   
   Контролюючий орган не пізніше ніж за п’ять робочих днів до закінчення двадцятиденного строку з дня подання платником податків заяви готує висновок про повернення відповідних сум коштів з відповідного бюджету та подає його для виконання відповідному органові, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів (пункт 43.5 статті 43 Кодексу).
   
   Оскільки норми Кодексу не містять посилання на визначення «двадцятиденні робочі дні», а згідно з частиною 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, в пункті 43.5 статті 43 Кодексу йдеться про календарний відлік часу.
   
   Заступник Міністра
   А.П. Ігнатов

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям