Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О соблюдении формы внешнеэкономических договоров (контрактов)

О соблюдении формы внешнеэкономических договоров (контрактов)



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.09.2005 р. № 83-24/661
   
   Щодо дотримання форми зовнішньоекономічних договорів (контрактів)

   Відповідно до листа <...> Міністерство опрацювало питання щодо дотримання форми зовнішньоекономічних договорів (контрактів), зокрема документів, що фіксують результати виконання договірних зобов'язань, та повідомляє.
   
   Відповідно до абзацу третього Положення про форму зовнішньоекономічних договорів (контрактів), затвердженого наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 6 вересня 2001 року № 201, зовнішньоекономічні договори (контракти) укладаються відповідно до Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" та інших законів України з урахуванням міжнародних договорів України. Суб'єкти підприємницької діяльності при складанні тексту договору (контракту) мають право використовувати відомі міжнародні звичаї, рекомендації міжнародних органів та організацій, якщо це не заборонено прямо та у виключній формі Законом України "Про зовнішньоекономічну діяльність" та іншими законами України.
   
   У статті 207 Цивільного кодексу України зазначено, що правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами). Правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, законом або іншими актами цивільного законодавства, та скріплюється печаткою.
   
   Враховуючи викладене, вважаємо, що здійснення правочинів, що фіксують результати виконання договорів, у тому числі у сфері зовнішньоекономічної діяльності, повинно здійснюватися відповідно до вимог Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" та інших законів України.
   
   Разом з тим повідомляємо, що листи та роз'яснення Міністерства не мають нормативного характеру.
   
   Заступник Міністра
А. Березний

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям