Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении законодательства в сфере государственных закупок

О применении законодательства в сфере государственных закупок



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 06.06.2014 р. № 3302-05/18811-07
   
   Щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель

   Закон України "Про здійснення державних закупівель" встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   1. Із метою надання методологічної допомоги на офіційному веб-сайті Міністерства (www.me.gov.ua) в підрозділі "Роз'яснення стосовно застосування законодавства у сфері державних закупівель" розділу "Державні закупівлі" розміщено лист від 23.05.2014 № 3302-05/16629-03 щодо Закону України "Про здійснення державних закупівель" від 10.04.2014 № 1197-VII.
   
   2. Відповідно до пункту 3 частини першої статті 17 Закону замовник приймає рішення про відмову учаснику, учаснику попередньої кваліфікації в участі у процедурі закупівлі, попередній кваліфікації учасників та зобов'язаний відхилити пропозицію конкурсних торгів (кваліфікаційну, цінову пропозицію) учасника (учасника попередньої кваліфікації) у разі, якщо суб'єкт господарювання (учасник або учасник попередньої кваліфікації) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).
   
   Відповідно до пункту 2 частини другої статті 22 Закону документація конкурсних торгів повинна містити, зокрема, вимоги, встановлені статтею 17 цього Закону, та інформацію про спосіб документального підтвердження відповідності учасників встановленим вимогам згідно із законодавством.
   
   Разом з тим форма документального підтвердження відповідності учасників вимозі, встановленій у пункті 3 частини першої статті 17 Закону, законодавством не визначена.
   
   Так, перелік документів, якими учасник повинен підтвердити свою відповідність зазначеній вимозі, визначається замовником самостійно з дотриманням законодавства та принципів, установлених статтею 3 Закону.
   
   Разом з тим підстави для відхилення пропозицій конкурсних торгів визначені в частині першій статті 29 Закону, у тому числі замовник відхиляє пропозицію конкурсних торгів у разі якщо наявні підстави, зокрема, зазначені у статті 17 Закону.
   
   Заступник директора Департаменту
   державних закупівель та державного
   замовлення - начальник відділу
   
С. Пересунько

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям