Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении законодательства в сфере государственных закупок

О применении законодательства в сфере государственных закупок



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.10.2015 р. № 3302-05/35193-07
   
   Щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель

   
   Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розглянуло лист <…> щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.
   
   Закон України "Про здійснення державних закупівель" (далі - Закон) (зі змінами) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   Відповідно до частини першої статті 4 Закону закупівля здійснюється відповідно до річного плану. Річний план та зміни до нього безоплатно оприлюднюються на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель (далі - веб-портал Уповноваженого органу) протягом п'яти робочих днів з дня затвердження річного плану або змін до нього.
   
   Разом з тим згідно з частиною першою статті 10 Закону замовник безоплатно подає для оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому цим Законом, інформацію про закупівлю, а саме, зокрема оголошення про проведення процедури закупівлі.
   
   При цьому форму річного плану закупівель/річного плану закупівель, що здійснюються без проведення процедур закупівель та форму оголошення про проведення відкритих торгів, та Інструкції щодо їх заповнення затверджені наказом Мінекономрозвитку від 15.09.2014 № 1106 "Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель".
   
   Згідно з пунктом 8 Інструкції щодо заповнення форми річного плану закупівель/річного плану закупівель, що здійснюються без проведення процедур закупівель та пунктом 10 Інструкції щодо заповнення форми оголошення про проведення відкритих торгів у графі 6 та пункті відповідно 10, зокрема замовник зазначає іншу інформацію, яку вважає необхідною.
   
   Водночас Законом не передбачено коригування річного плану закупівель та оголошення про проведення відкритих торгів після їх оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу в порядку, встановленому цим Законом.
   
   Крім того, зміна джерела фінансування не потребує внесення змін до форм документів що були оприлюднені на веб-порталі Уповноваженого органу.
   
   Одночасно зазначаємо, що листи Міністерств не встановлюють норм права, носять виключно рекомендаційний та Інформативний характер.
   
   Принагідно інформуємо, що наразі створено Базу Знань (help.vdz.ua), яка містить додаткову інформацію щодо здійснення закупівель, зокрема, покрокові інструкції із посиланням на нормативно-правові акти, коментарі до діючого законодавства, інформацію про навчальні заходи (курси), обговорення законопроектів, та можливість інтерактивного спілкування Із отриманням відповідей на питання, які виникають на практиці під час застосування законодавства.
   
   Директор департаменту
   регулювання державних закупівель
Олександр Стародубцев

   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям