Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении законодательства в сфере государственных закупок

О применении законодательства в сфере государственных закупок



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ I ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.12.2015 р. № 3302-05/42112-03
   
   Щодо надання відповіді

   
   
Державне космічне агентство України

   
   Мінекономрозвитку України розглянуло лист Державного космічного агентства України від 11.11.2015 № 4953/09-M2.2/15 щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.
   
   Закон України "Про здійснення державних закупівель" (далі - Закон) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, poбiт i послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   Відповідно до частини пepшої статті 40 Закону договір про закупівлю укладається в письмовій формі відповідно до положень Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.
   
   Частиною першою статті 638 Цивільного кодексу України визначено, що договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з ycix істотних умов договору.
   
   Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як icтотні або є необхідними для договорів даного виду, а також yci тi умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.
   
   Частинами другою та третьою статті 180 Господарського кодексу України передбачено, що господарський договір між сторонами у передбачених законом порядку та формі досягнуто згоди щодо ycix його істотних умов. Істотними є умови, визнані такими за законом чи необхідні для договорів даного виду, а також умови, щодо яких на вимогу однієї із сторін повинна бути досягнута згода. При укладенні господарського договору сторони зобов'язані у будь-якому разі погодити предмет, ціну та строк дії договору.
   
   Водночас з метою надання методологічної допомоги на офіційному веб-сайті Міністерства (www.me.gov.ua) у підрозділі "Роз'яснення стосовно застосування законодавства у сфері державних закупівель" розділу "Державні закупівлі розміщено лист від 07.04.2015 № 3302-05/11398-07 щодо зміни істотних умов договору.
   
   Одночасно зазначаємо, що листи Міністерств не встановлюютъ норм права, носять виключно рекомендаційний та інформативний характер.
   
   Принагідно інформуємо, що наразі створено Базу Знань (help.vdz.ua), яка містить додаткову інформацію щодо здійснення закупівель, зокрема, покрокові інструкції із посиланням на нормативно - правові акти, коментарі до діючого законодавства, інформацію про навчальні заходи (курси), обговорення законопроектів, та можливість інтерактивного спілкування iз отриманням відповідей на питання, які виникають на практиці під час застосування законодавства.
   
   Директор департаменту регулювання державних закупівель
   Мінекономрозвитку України
Олександр СТАРОДУБЦЕВ

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям