Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О возможности проведения онлайн-трансляций заседаний комитета по конкурсным торгам

О возможности проведения онлайн-трансляций заседаний комитета по конкурсным торгам



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   РОЗ'ЯСНЕННЯ
   
   від 24.07.2015 р. № 3302-05/24340-03
   
   Щодо можливості проведення онлайн-трансляцій засідань комітету з конкурсних торгів

   Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розглянуло листи Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України <…> щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.
   
   Закон України "Про здійснення державних закупівель" (далі - Закон) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   Загальні умови здійснення закупівлі встановлені, зокрема статтею 10 Закону, передбачають, що Замовник безоплатно подає для оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу інформацію про закупівлю.
   
   Частиною першою статті 10 Закону передбачено, що інформація для оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу може подаватися у формі електронних документів відповідно до законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис". У разі подання інформації в іншій формі зміст такої інформації підтверджується у письмовій формі.
   
   Згідно з частиною другою статті 10 Закону інформація, зазначена в частині першій цієї статті, може додатково оприлюднюватися на вибір замовника в інших засобах масової інформації, на веб-сайтах замовника (у разі наявності) або веб-сайтах відповідних органів влади, органів місцевого самоврядування.
   
   Отже, Законом передбачена можливість додаткового оприлюднення на вибір замовника на власному веб-сайті тієї інформацію, у тому числі протоколів засідання комітету з конкурсних торгів, перелік якої зазначений у частині першій статті 10 Закону.
   
   Водночас Законом не встановлено обмежень щодо можливості проведення онлайн-трансляцій, тому, ураховуючи принцип відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель. Замовник може самостійно приймати відповідні рішення, враховуючи вимоги частини другої статті 14 Закону.
   
   Одночасно зазначаємо, що листи Міністерств не встановлюють норм права, носять виключно рекомендаційний та інформативний характер.
   
   Принагідно інформуємо, що наразі створено Базу Знань (help.vdz.ua), яка містить додаткову інформацію щодо здійснення закупівель, зокрема, покрокові інструкції із посиланням на нормативно-правові акти, коментарі до діючого законодавства, інформацію про навчальні заходи (курси), обговорення законопроектів, та можливість інтерактивного спілкування із отриманням відповідей на питання, які виникають на практиці під час застосування законодавства.
   
   Заступник директора департаменту
    регулювання державних закупівель
   
Лілія Дудник

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям