Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно членства в комитете по конкурсным торгам

Относительно членства в комитете по конкурсным торгам



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   РОЗ'ЯСНЕННЯ
   
   від 02.07.2015 р. № 3302-05/21313-06

   Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розглянуло звернення Мелітопольського міжрайонного управління водного господарства від 22.05.2015 № 368 щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.
   
   Закон України "Про здійснення державних закупівель" (далі — Закон) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   Відповідно до частини першої статті 11 Закону комітет з конкурсних торгів утворюється замовником (генеральним замовником) для організації та проведення процедур закупівель.
   
   Визначення терміну «комітет з конкурсних торгів» наведено у пункті 12 частини першої статті 1 Закону.
   
   Склад комітету з конкурсних торгів та положення про комітет з конкурсних торгів затверджуються рішенням замовника (генерального замовника) відповідно до вимоги частини другої статті 11 Закону.
   
   При цьому до складу комітету з конкурсних торгів входить не менше п'яти осіб. У разі якщо штатна чисельність працівників замовника є меншою, ніж п'ять осіб, кількість членів комітету з конкурсних торгів повинна дорівнювати штатній чисельності замовника (абзац 2 частини другої статті 11 Закону).
   
   Наказом Мінекономіки від 26.07.2010 № 916 затверджено Типове положення про комітет з конкурсних торгів, <...> порядок створення та організація діяльності комітету.
   
   Ураховуючи викладене, склад комітету з конкурсних торгів формується зі штатної чисельності працівників замовника, до якого повинні входити службові (посадові) особи замовника.
   
   Директор департаменту регулювання державних закупівель Мінекономрозвитку
О.Стародубцев

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям