Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оформления лицензии на импорт товаров

Относительно оформления лицензии на импорт товаров



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.07.2013 р. № 4121-11/26172-06
   
   Щодо оформлення ліцензії на імпорт товарів

   Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розглянуло лист Міністерства доходів і зборів України від 21.06.2013 № 6248/5/99-99-24-01-10-16 щодо надання роз'яснень стосовно оформлення ліцензій на імпорт та повідомляє.
   
   Відповідно до статті 1 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" імпортна ліцензія - це належним чином оформлене право на імпорт протягом встановленого строку певних товарів або валютних коштів з метою інвестицій та кредитування.
   
   Порядок розгляду заявок на видачу ліцензій у сфері нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та порядок ліцензування імпорту товарів затверджено наказами Мінекономіки від 01.04.2004 № 122 та від 14.09.2007 № 302 відповідно.
   
   Згідно з пунктом 5 Положення про порядок ліцензування імпорту товарів, затвердженого наказом Мінекономіки від 14.09.2007 № 302, ліцензія на імпорт товарів видається із строком дії, що не перешкоджає здійсненню суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності імпорту, у тому числі з віддалених місць, та відповідає умовам зовнішньоекономічного договору (контракту).
   
   Відповідно до статті 16 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" ліцензія видається, якщо заявку на її отримання та інші подані документи оформлено з додержання вимог, установлених законодавством. Термін дії ліцензії має передбачати виконання зобов'язань отримувача ліцензії за зовнішньоекономічним договором (контрактом), але не перевищувати термін дії кількісних обмежень.
   
   Таким чином, видана ліцензія свідчить про відповідність поданих суб'єктом господарювання документів встановленим вимогам та є дійсною протягом строку її дії.
   
   Відповідно до пункту 2 статті 53 Митного кодексу України для підтвердження заявленої митної вартості декларанти подають, серед іншого, копію імпортної ліцензії, якщо імпорт товару підлягає ліцензуванню. Разом з тим пунктом 3 зазначеної статті передбачено зобов'язання декларанта подати додаткові документи у разі якщо подані документи (у т. ч. копія імпортної ліцензії) містять розбіжності, наявні ознаки підробки або не містять всіх відомостей, що підтверджують числові значення складових митної вартості товарів, чи відомостей щодо ціни, що була фактично сплачена або підлягає сплаті за ці товари.
   
   Директор департаменту
   зовнішньоекономічної діяльності
Ю. О. Петровський

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям