Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно препятствий, с которыми сталкиваются украинские экспортеры при доступе к рынкам ВТО

Относительно препятствий, с которыми сталкиваются украинские экспортеры при доступе к рынкам ВТО



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.04.2014 р. № 4415-08/13907-12

    За результатами засідання Комітету СОТ з технічних бар’єрів в торгівлі (ТБТ) 17 – 20 березня 2014 р. та, з метою сприяння українським експортерам у покращенні доступу на ринки країн-членів СОТ, повідомляємо про наступне.
   
    В рамках розгляду Комітетом ТБТ торговельних проблем країни – члени організації (зокрема делегація ЄС та Норвегії) висловили занепокоєння у зв’язку із внесенням певних змін до технічних регламентів Митного союзу "О безопасности продукции, предназначенной для детей и подростков (ТР ТС 007/2011)" та "О безопасности продукции для лёгкой промышленности (ТР ТС 017/2011)". На думку членів СОТ, запропоновані зміни створюють невиправдані перешкоди для торгівлі через надмірні вимоги до безпечності, маркування, процедури обов’язкового підтвердження відповідності продукції, тощо. Так, стаття 6 ТР МС 007/2011 не містить чіткого визначення поняття «штучна та (або) синтетична шкіра», встановлюючи, при цьому, ряд обмежень до матеріалів, що використовуються у виробництві. Також, технічним регламентом (стаття 9 та стаття 13 ТР МС 007/2011) встановлюються занадто громіздкі вимоги до маркування та запроваджується обов’язкова сертифікація відповідності зазначеної продукції.
   
    У червні 2104 року відбудеться чергове засідання Комітету ТБТ, під час якого є можливість вносити на розгляд торговельні перешкоди, з якими стикаються українські експортери при доступі до ринків СОТ.
   
    З урахуванням зазначеного та з метою запобігання технічним бар’єрам для українського експорту, просимо повідомляти про проблемні питання, які виникають у підприємств асоціацій у зв’язку із заходами технічного регулювання країн СОТ, а також стосовно доцільності внесення цих проблем на розгляд Комітету ТБТ.
   
    Інформацію просимо надавати в паперовому та електронному вигляді на електронні адреси: a_solovkova@me.gov.ua та ep@me.gov.ua.
   
    Директор департаменту співробітництва з СОТ
    та з питань торговельного захисту
С. Крючков

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям