Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно применения переговорной процедуры закупки

Относительно применения переговорной процедуры закупки



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   РОЗ'ЯСНЕННЯ
   
   від 01.07.2015 р. № 3302-05/21140-05

   
   Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розглянуло лист Служби безпеки України від 29.05.2015 № 16/2634 щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.
   
   Закон України «Про здійснення державних закупівель» (далі — Закон) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   Відповідно до частини першої статті 39 Закону переговорна процедура закупівлі — це процедура, яка використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів з одним або кількома учасниками.
   
   Переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі наявності умов, визначених у частині другій статті 39 Закону.
   
   Разом з тим згідно з частиною першою статті 39 Закону обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі повинно містити, зокрема посилання на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі.
   
   У залежності від предмета закупівлі, якій визначається замовником відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 26.07.2010 № 921 (зі змінами) та умови для застосування переговорної процедури закупівлі, замовник самостійно готує документи, необхідні для проведення такої процедури на підставі експертних, нормативних, технічних та інших документів, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі відповідно до частини другої статті 39 Закону, виданих уповноваженими на це органами (організаціями, установами).
   
   При цьому Законом не визначено конкретного переліку органів (організацій, установ), уповноважених надавати експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов для застосування переговорної процедури закупівлі.
   
   Таким чином, у разі наявності умов для застосування переговорної процедури закупівлі, передбачених частиною другою статті 39 Закону, замовник може здійснювати закупівлю за такою процедурою закупівлі.
   
   Директор департаменту регулювання державних закупівель
О.Стародубцев

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям