Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно закупки работ и изменения условий договора

Относительно закупки работ и изменения условий договора



   
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
   
   РОЗ'ЯСНЕННЯ
   
   від 10.08.2015 р. № 3302-05/26268-07
   
   Щодо закупівлі робіт та зміни умов договору

   Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розглянуло лист Державного навчального закладу "Меденицький професійний ліцей" <…> щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.
   
   Закон України "Про здійснення державних закупівель" (далі - Закон) встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади.
   
   Цей Закон застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, за умови, що вартість предмета закупівлі (без урахування податку на додану вартість), товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт - 1 мільйон гривень.
   
   Так, у разі якщо вартість предмета закупівлі товарів, робіт і послуг є нижчою вартісних меж, визначених в частині першій статті 2 Закону, замовник при укладанні таких договорів керується Цивільним кодексом України та Господарським кодексом України з урахуванням Бюджетного кодексу України (у разі, якщо замовником є розпорядник бюджетних коштів або одержувач). При цьому дія Закону на ці відносини не розповсюджується.
   
   Частиною першою статті 629 Цивільного кодексу України встановлено, що договір є обов'язковим для виконання сторонами.
   
   При цьому частиною першою статті 631 Цивільного кодексу України передбачено, що строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов'язки.
   
   Отже, у разі якщо договір не припинив дію у встановленому законодавством порядку та зобов'язання прийняті сторонами не виконані, виконання зобов'язань має здійснюватись з дотриманням законодавства.
   
   Поряд з тим підстави для зміни договору визначені статтею 651 Цивільного кодексу України.
   
   Таким чином, зміна істотних умов договору може здійснюватися сторонами договору, керуючись положеннями Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України.
   
   Одночасно зазначаємо, що листи Міністерства не встановлюють норм права, носять виключно рекомендаційний та інформативний характер.
   
   Принагідно інформуємо, що наразі створено Базу Знань (help.vdz.ua), яка містить додаткову інформацію щодо здійснення закупівель, зокрема, покрокові інструкції із посиланням на нормативно-правові акти, коментарі до діючого законодавства, інформацію про навчальні заходи (курси), обговорення законопроектів, та можливість інтерактивного спілкування із отриманням відповідей на питання, які виникають на практиці під час застосування законодавства.
   
   Директор департаменту
   регулювання державних закупівель
   
О.Стародубцев

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям