Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении доверенностей при получении ценностей

О применении доверенностей при получении ценностей



   
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.09.2014 р. N 31-11410-08-10/24926

   
Харківській міській профспілці "Прогресивна молодь"

   
Про застосування довіреностей при одержанні цінностей

   Міністерство фінансів України на запит щодо окремих листів, якими роз'яснюється питання застосування довіреностей при одержанні цінностей, повідомляє.
   
   Питання застосування довіреностей при одержанні цінностей регулюється Інструкцією про порядок реєстрації виданих, повернутих і використаних довіреностей на одержання цінностей, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 16 травня 1996 року N 99 (далі - Інструкція).
   
   Відповідно до Інструкції сировина, матеріали, паливо, запчастини, інвентар, худоба, насіння, добрива, інструмент, товари, основні засоби та інші товарно-матеріальні цінності, а також нематеріальні активи, грошові документи і цінні папери відпускаються покупцям або передаються безплатно тільки за довіреністю одержувачів.
   
   Листи Міністерства фінансів України, у тому числі про які йдеться у зверненні, не встановлюють норм права, а мають лише інформаційно-роз'яснювальний характер.
   
   Тому, при документальному оформленні господарських операцій, веденні бухгалтерського обліку та складанні фінансової звітності слід керуватися Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку та іншими нормативно-правовими актами, затвердженими Міністерством фінансів України.
   
   Заступник Міністра
   
Д. Фудашкін

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям