Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отмене приказа Министерства финансов Украины от 11.02.2016 г. № 49 «Об утверждении форм отчетов по производству и обращения спирта, алкогольных напитков и табачных изделий и порядков их заполнения»

Об отмене приказа Министерства финансов Украины от 11.02.2016 г. № 49 «Об утверждении форм отчетов по производству и обращения спирта, алкогольных напитков и табачных изделий и порядков их заполнения»



   
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.05.2016 р. № 31-11180-02-2/13757
   
   Про розгляд звернення

   
   Міністерство фінансів України розглянуло Ваше звернення від 22.04.2016 № 1531 стосовно скасування наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» (далі – наказ № 49) у зв’язку із запровадженням звітності суб’єктів роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами та повідомляє.
   
   Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачено, що всі суб’єкти господарювання, які мають ліцензії, а це виробники, підприємства оптової торгівлі та роздрібної торгівлі, подають до ДФС щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (стаття 16).
   
   У відповідності до вимог Закону, Мінфіном прийнято наказ № 49, який був погоджений без зауважень державною регуляторною службою України та Мін’юстом. Зазначені органи не знайшли у ньому норм, які б посилювали регулювання діяльності малого підприємництва та не відповідали актам вищої юридичної сили.
   
   Водночас повідомляємо, що з метою лібералізації та дерегуляції підприємницької діяльності Урядом розроблено та внесено до Верховної Ради України законопроект (реєстраційний № 2498а від 11.08.2015) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності», який наразі Комітетом Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва підготовлено до другого читання.
   
   Законопроектом пропонується для суб’єктів роздрібної торгівлі, більшість з яких представляють малий бізнес, скасувати необхідність звітувати перед ДФС щодо обігу алкоголю та тютюну.
   
   Таким чином, зміни до наказу № 49 в частині виключення з нього форм звітів суб’єктів роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами можливо здійснити лише після прийняття законопроекту № 2498а.
   
   
   Заступник Міністра
О. Макеєва

   
   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям